maanantai 20. heinäkuuta 2015

Ponin kuulumisia

Moikka! Olen nyt yrittänyt vähän enemmän panostaa tähän bloggaamiseen ja kertoa vähän viimeaikojen kuulumisia. Joitakin viikkoja sitten olin salossa kisoissa, jossa hypättiin meidän eka 110 cm ja 100 cm sijoituttiin + oltiin kisoissa lohjalla jossa 100 cm tultiin kolmanneksi. Ponin kanssa meillä oli ollut vähän rytmi kadonnut ja Salossa ei saatu hirveän hyviä hyppyjä, ponikin oli vähän tahmea. Sama jatkui Lohjalla. 

Nyt ajattelin kertoa vähän yksityiskohtaisemmin eilisen, eli hyvinkään kisoista. Hyppäsimme hyvinkäällä Animagi ponicup osakilpailu luokan 110 cm. Kisat onnistuivat hyvin, mutta ennakkoluuloja oli paljon. Nimittäin Ville jännittää aika paljon riders innin valkoista pohjaa ja värikkäitä esteitä. Tämä kisa on kuitenkin meidän osalta viimeinen tai viimeisiä ponicup osakilpailuja ennen finaalia, joten halusimme tehdä paikan Villelle tutuksi ennenkisoja, joten kävimme Siirin kanssa Villen valmennuksessa hyvinkäällä keskiviikkona, ja ville oli oikein varma ja toimi viisaasti. Se oli hyvä pohja tuleville kisoille jotka menivät yllättävänkin hyvin. Saavuttiin kilpailuaamuna hyvinkäälle hyvissä ajoin, ja kävin kurkkaamassa radan, jonka jälkeen laitettiin poni kuntoon, hyppäsin selkään ja menin verkkaamaan. Poni oli yllättävän kiva ja rauhallinen ja hypyt sujui tosi tasaisesti ja Ville oli oikein mukava. Aika pian meidät kutsuttiin jo radalle ja ennen kuin suoritukseni alkoi, kertasin radan ja laukkasin hyvän kierroksen ennen ensimmäistä estettä rytmin säilyttämiseksi. Ensimmäinen este jännitti aika paljon kloska viime riders innin kisoissa tipuin samassa paoikassa olevalle esteelle, joten yritin vaan ratsastaa varmasti 1 esteelle. Ville hyppäsi sen tosi rennosti ja ilman mitään ongelmaa ja rytmi oli tosi hyvä ja tiesin
jo ennen 2 estettä että radasta tulee todella hyvä! eli esteet 2,3,4,5,6,7 ja 8  menivät rauhallisessa kivassa tasaisessa temmossa. 8 esteen jälkeen reipansin tahtia hieman uusinnan vuoksi ja 9,10 meni kivasti vaikka ennen 10 yksi puolipidäte niin ylin puomi olisi pysynyt paikallaan. 11 hyvin, kuten 12 ja 13, koko rata oli tosi kiva ja Ville tuntui tosi hyvälle!

 Harmitti radan jälkeen kuitenkin tuo pieni huolimattomuusvirhe, pian sain kuitenkin kuulla että olen 2 sijalla edelleen, ja luulin pudonneeni totaalisesti sijoilta. Lopulta kuitenkin kun viimeinen kilpailija oli mennyt ja sijoittuneet kutsuttiin kentälle olin 4!! ja olin todella iloinen! Kun kuitenkin ponikin oli sijan ansainnut kun rata oli muuten niin hyvä!
Lopuksi kävelin aika paljon ja saimme kehuja hienosta radasta, päivän päätteeksi olin todella iloinen ja ihan fiiliksissä. Loppuen lopuksi kisoissa nähtiin vaihteeksi paljon tuttujakin. Haettiin vielä palkinto kansliasta ja pakattiin poni traikkuun, mentiin vielä hetkeksi seuraamaan kisoja, kun tulimme takaisin, huomattiin että ruusuke oli kadonnut sen riimusta ja sittenhän mä möngin siellä traikussa ponin jalkojen välissä penkomassa ja etsimässä sitä helevatun ruusuketta.. ja kovan työn jälkeen se löytyi Villen etujalan alta.. ja vielä mukavaksi loppu ylläripylläriksi hevosrekka oli ajanut ojaan sisään pääsy risteysessä emmekä päässeet ohi.. Lopuksi tämäkin slvisi ja päästiin turvallisesti kotiin! Suunnitelmissa meillä on ponicup osakilpailussa ainakin viimeistään se finaali, joka on tuurissa ja tosiaan se on 115 cm, että saa nyt nähä mitä tehdään, mutta toisaalta tämä 110 cm kin sujuu meiltä ihan ongelmitta, mutta katsotaan! p.s jos jollain on meidän radasta kuvia tai palkintojen jaosta, laitappa alas kommenttia niin annan sähköpostin! Tänään vaan juoksutin Villen ja sen jälkeen sillä kävi taas otehieroja, vaikka se vasta vähä aikaa sitten kävikin, mutta halusimme vain vähän tietää mihin suuntaan poni menee ja vanhan koulusatulan painaumat on jo hyvin nousseet ja lihasta on tullut selkään enemmän. Lavan takaa molemmin puolin kylkivälit vähän kipeät, mutta sekin siksi, koska on tehnyt enemmän töitä. Ainut oli tämä lavan etuosa ja rintalihas vähän kipeä, mutta enemmänkin oikealla puolella, mutta siihenkin pitää sitten ratsastuksessa enemmän keskittyä. Kokonaisuudessa nämä on aika pieniä juttuja  ja poni on kokonaisuudessa tosi hyvä. 

1 kommentti: