perjantai 12. joulukuuta 2014

Parit rataharjoitukset ja paljon treeniä!

Heips! Nyt taas vihdoin kerkesin tänne teille vähän kirjoittelemaan. Villen kanssa on lähtenyt todella hyvin sujumaan ja treenataan paljon ja ahkerasti. 
 böö        -kuva koulurataharjoitusten jälkeen


Kouluvalmennuksissa, poni on yhteistyöhaluinen ja kuuntelee tarkasti ratsastajan apuja ja toimii sen mukaisesti. Ollaan paljon harjoiteltu pohkeenväistöjä viimeaikoina,. Pohkeenväistöjä on menty toistaiseksi käynnissä ja ravissa ja jos haluaa täydellisen pohkeenväistön, se vaatii yllättävän paljon taitoa ja treeniä kuskilta ja ponilta, jotta oikea tismallinen poikitus ja asetus ja tismalliset avut tarkalleen löytyy puolikkaan tai koko pitkän sivun ajan. Usein ollaan tehty seuraavanlaista tehtävää: M-R pohkeenväistöä, sitten suoristus, keskihalkaisijalle SUORASSA, joka on todella yllättävän hankalaa, että poni on täydellisesti suora kuten ratsastajakin. keskihalkaisijalle 10 m voltti vasemmalle ja sitten jatketaan keskihalkaisija loppuun. Monesti ollaan tehty väistöt lamppurivien alla eli n. 2m uralta. Saman tapaista tehtävää ollaan tehty, mutta avoilla ja kaikissa askellajeissa, yleisimmein estevalkan yhteydessä. Pientä laiskuutta on treeneissä ilmennyt, mutta sekin varmaan vain ruoan vaihtelusta johtuvaa. Ja nyt vihdoin löydettiin kaikki tietyt kivennäiset yms) Poni on jo alkanut taas toimia paremmin.
-kuva kouluvalkasta
 Meillä oli tosin koulurataharjoitukset ja vaikka ei ihan nappiin mennyt, oli se hyvää treeniä molemmille ja jäi siitä loppuenlopuksi hyvä fiiliskin. ensikerralla paremmin. paperi oli aika paljon täynnä 6-numeroita. Mutta siis silloin juuri säädettiin enemmän sen ruuan kanssa ja poni oli laiska eikä sillä ollut lähes lainkaan eteenpäin pyrkimystä ja verkka aika jäi todella lyhkäseksi meidän osalta, joten poni ei ollut ehtinyt edes vertyä eikä kulkenut kunnolla minkäänlaisessa muodossakaan. 
-kuva keskiravia

 Esteet on sujunut mainiosti paria pikku mokaa lukuunottamatta. Ollaan tosin aloiteltu estevalkatkin jopa 50cm pikkuesteistä, mutta nyt ollaan jo päästy hyppäämään 80-90cm mikä on aika ok korkeus näin alkuun. Tuossa pari viikkoa sitten teimme aika mukavaa tehtävää estetunnilla, harmi vaan poni oli aika veltto silloin. Menimme L kirjain päädyssä pääty-ympyrää ja ympyrän keskellä oli kolme kavalettia, jotka ensin menimme ihan reippaassa ravissa, (taisiis tarkoitan että niitä piti mennä reippaassa ravissa) Välit oli muutenkin ravi-askeleille aika pitkät, joten ravin piti olla mukavan tahdikasta ja reipasta. Ville ei reagoinut kannukseen eikä raippaan lainkaan, ja en oikein keksinyt muuta kuin vain yrittää saada poni reippaamaksi, niinkuin valmentajakin käski. Näin ei kuitenkaan käynyt ja viimeisen kavaletin jälkeen ponin jalat meni aivan sekasin ja Ville kaatui etujaloille ja turpa ihan maahan, mutta onneksi nousuí siitä rivakasti, eikä kunnolla mennyt ympäri, ja minä onneksi pysyin kyydissä, vaikka tipalla oli etten lentänyt alas, oli se kyllä kauhea fiilis, kun luulin että nyt käy pahasti. tämän tilanteen jälkeen yritin huomauttaa ponia kokoajan raipalla ja kannuksella ja selvittiin loppu tunti ihan hyvin. Hypättiin myös pystyä ja okseria, hyppyistä tuli välillä vähän hassuja, kun ei ihan askeleet käynyt kun laukka ei ihan kunnolla rullannut. 
-kuva toisesta valkasta

Este valkat on kyllä ruvenut paljon paremmin sujumaan ja itseasiassa eilisestä valkasta jäi todella mahtava fiilis ja ponikin oli hyvin treenissä mukana ja saatiin homma kunnolla pakettiin. Treenattiin ensin seuravanlaista kuviota, niin että syvälle kulmiin ja vähän niinkuin kolmikaarinen kiemuraura. japitkät kaarteet, väliin tulee 4 laukkaa. Tätä tehtävää oli aluksi hieman hankala hahmottaa, mutta toivottavasti saatte tästä selvää ja ymmärrätte.

Esteet oli aluksi n. 60 cm ja lopuksi about 80 cm. Tehtävä ei juurikaan vaikeutunut, vaikka esteiden korkeutta nostettiin. 


Seuraavaksi alettiin vaikeuttaa nykyistä tehtävää seuraavanlaisesti, näille kahdelle esteelle piti tulla suorassa, joten esteet ratsastettiin vinottain, joka vaikeutti yhä enemmän tehtävän hahmoittamista. 

Lopuksi harjoiteltiin vielä kolmen esteen jumppasarjaa. Tultiin ensin ravissa about 40 cm ristikolle jonka jälkeen 1 laukka, sitten 75cm pysty, jonka jälkeen reippaasti eteen kolme laukkaa ja 80-90 okseri. Valkasta teki hiukan extra--vaikean kun esteiden välit oli hevosvälejä eikä poni, mutta piti vain ratsastaa vielä reippaammin. Lopuksi vielä ratsastettiin rataa, näitä kaikkia esteitä käyttäen, piirsin teille radasta esimerkin, koska sitä on vielä vaikeampi selostaa. Joten yrittäkää saada selvää.


Esterataharjoituksetkin on takana ja samoin puhdas ja siisti nollarata! ja kaiken kukkuraksi super poni. Olin todella tyytyväinen ja rataharjoitusten jälkeen jäi ehdoton mahtava fiilis! Ei siitä sen enempää.



Pari viikkoa takaperin ollaan vähän ilman satulaa hypitty yksittäistä pystyä. Ihan oman tasapainon kehittämiseksi ja ponillekkin se oli varmaan kivaa vaihtelua ja rento treenimuoto. Verryttelin huolellisesti väistöillä ja isoilla ympyröillä ja ihan perus tehtävillä ja annoin poninkin kulkea aluksi rennommalla ja pitemmällä kaulalla, pian rupesin kokoamaan pikkuhilhaa herraa enemmän pakettiin ja aloin ratsastamaan sillä enemmän ja aloin mennä tehtävämuodossa jotain ravisarja/puomi/kavaletti sarjaa,
 jonka jälkeen pidin käynnit ja hyppäsin pystyä pari kertaa 80 cm asti. 
Jonka jälkeen otin vähän ravia suoralla uralla--> käynnit, joiden jälkeen hyppäsin 110-115 cm pystyä pari kertaa

Pupuille kuuluu hyvää ja en ole niiden kanssa kamalasti ehtinyt sen kummemmin puuhastella itse, mutta Kirpun koulutusta olen jatkanut ja siitähän tulee kunnon sirkus pupu! Sse osaa jo kävellä vähintään 10 askelta takajaloilla, pujotella jalkojeni ympäri samalla kuin kävelen, antaa tassua, pyöriä ympäri ja tulla luokse käskystä. On tuossa jo paljon! Estepuolikin on alkanut Kirpulta sujumaan mainiommin. Kommentoikaa muuten ihmeessä mitä mieltä olitte postauksesta ja aivan kaikesta positiivinen ja piristävä kommentti merkitsisi kamalasti varsinkin näin synkkänä talvena! ja kommentoihhan edes jos luet postauksia ja mielipidettä olisi kiva kuulla ja kritiikkiäkin saa huolella antaa ja muistaaas kertoa mitä mieltä olette uudesta ulkoasusta ? :-)
 Lopuksi vielä Kirpusta kesällä otettu hyppykuva.
-Kirppu kesä 2014








5 kommenttia:

  1. Teillä on hyvin lähtenyt uusi kavioliitto käyntiin yyber söpön Wicken kaa <3 Tuun taas joku kerta kattoo teitä ja saan mun hupparin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anna haha se on yyber söpö ♥ joo tuu!! ja ainii se huppari :Dxdd

      Poista
  2. Hyvin menette ja on hyvin lähtenyt menemään💕 Se ilman satulaa este ei ihan näytä 115 enemmänkin 105 tai 110:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! teilläkin! ja viimesen estekuvan este on 115 cm. Mitattiin se tarkasti, just sitä varten että jos joku tulee sitä kyseenalaistamaan :) ja ei mun mielestä 115 cm este oo ees ihmeelline, aika normi korkeus ;) Mutta kiitos kuitenkin :-)

      Poista