sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Oma poni ja ihan kaikkea muutakin!

En tosiaankaan ole nyt vähään aikaan ehtinyt postailla ollenkaan, eikä ole postaaminenkaan pahemmin innostanut, mutta nyt päätin kuitenkin taas vähän päivitllä tätä minun hevoselämääni teille ja elämää myös kaneidenkin osalta! Tosin tossa syksyllä oma poni tupsahti elämääni, Wicher, ruunikko, ruuna, kiltti ja varma ja kaikinpuolin mukava poni! Villellä on historiassa mm. kisattu He:A luokkia, useita ratoja kansallisella tasolla esteillä 110-115 cm ja ikää Villeltä löytyy 12 vuotta. Villen kanssa tarkoitus lähteä ja edetä niin nopeasti kuin järkevästi mahdollista rataesteiden parissa. Tavoitteet on korkealla, ja niiden saavuttamiseksi tarvitaan vaan paljon treeniä!

Jokatapauksessa ponin kanssa on lähtenyt tämä alku mainiosti käyntiin ja poni vain yllättää kerta toisensa jälkeen sen ratsastettavuudella ja myös tuntuu paljon kivemmalta ratsastaa. Yhteinen sävelkin on hyvin jo löytynyt. Ollaan käyty jo aika monet koulu ja este valmennukset, esteillä pelkkää onnistumista, kuin koulussakin. Tietenkään en sitä sano että täydellisiä oltaisi, mutta virheitä ei ainakaan paljon ole, varsinkin valmennuksen tasoon nähden. Tuntuu jo, että ensimmäisestä valmennuksesta ollaan huimasti kehitytty, ja oma istunta paljon parantunut ja osaan jo paljon paremmin ratsastaa ponia nyt kuin ekalla kerralla. Tässä ensin kuvia ensimmäisistä päivistä ja valmennuksista ponin kanssa.

 Itse tykkään tästä kuvasta paljon, en tiedä miksi, mutta mun suosikki! ja jotenkin näkee työskentelemisen iloa ja katse seuraavalle esteelle keskittyneenä.
 
Pikku kavaletti ympyrällä.
 
 Voi ei mun iastunta! kädet vaan makaa tossa eikä kantapääkään ole kunnolla alhaalla, nyt kun kattoo näitä ekoja kuvia niin kyllä huomaa että miten pienessä ajassa oi tapahtua jotain niin suurta kehitystä!
 
 Tämä kuva pyörii vieläkin suosikeissani, jotenkin vain näkee tuon yhteistyön ja ponikin jotenkin kunnolla yrittää! #workhard
 

toi istunta..:')
 
Nyt laitan vähän päivitetympiä kuvia ihan viimealjoilta ja viimevalmennuksista tähän. Huomaatte varmaan kuten koulussa ja esteilläkin istunta on parantunut, ja suurimmat ongelmani että kädet pysyy kannettuna ja kantapäät normaalia alempana ovat jo kutakuinkin korjautunut vaikka tässä oma poni vasta kolmisen/nelisen viikkoa ollut.
 
Laukan vaihtoja kavaletin yli.
 

 Huii, pikkunen vähän innostu :')
 
 Meillä on parin viikon pasta tulossa rata harjoitukset ja siina yksi tie on tällainen, ja päätin tätä kohtaa sitten viimeisen päälle hiota ja vaikeutettiin korottamalla estettä. Olin tämän kerran jälkeen kyllä tyytyväinen poniin.
 
 
 


 
 
Maastossakin ollaan oltu, kuin myös kahlaamassa meren rannalla, maastossa toimii viisaasti ja ratsastajan mukaisesti, pellolla tietysti vähän innostui, mutta näin yleisesti ottaen tosi kiva ja varma maastokaverikin!
 

 sänkkäreillää
 
Ferrari ;)

 
 
Lopuksi yleensä treenin jälkeen menty vähän  mereen vähän kylmäämään Villen jalkoja, ai että poni tykkää leikkiä vedellä! se tunki turvan veteen ja heitti vettä ilmaan ja muutenkin etujalalla vähän leikkimielisesti kuopi ja räiski vettä :D
 
 
 
Ilman satulaakin ollaan tässä jo kaksikin kertaa ehditty mennä, ja tietenkin ensimmäisellä kerralla totta puhuen tuntui suorastaan oudolle mennä pitkän ajan jälkeen taas ilman satulaa, mutta kiva vaihteuahan se oli! Koulussa toimi yhtä hyvin, tietenkin kuskilla hiomista ilman satulaa ratsastuksessa, onse vaan hankalampaa ilman satulaa kuin satulalla työskentely. Toisella kerralla pienen este treenin jälkeen päätin ottaa satulan pois ja hyppäsin semmosen 70-80 cm? ilman satulaa ja kivaahan se oli! Kamera ei ollut mukana, joten minulla ei nyt ole mitään kuvaa näytettäväksi. Yritän taas parin viikon pasta postailla miten rataharjoitukset meni :)

Kaneista vähän vielä, Kaneilla hyvin mennyt toki tämä oma poni on vienyt täysin huomioni enkä ole niin paljoa enään ehtinyt pupujen kanssa puuhastella, mutta virkeinä ja terveinä kaikki pysynyt, Laku on vähän ruvennut jo näyttää vanhuuden merkkejä, mutta toivotaan parasta ♥ Yritän taas seuraavaan postaukseen enemmän painoittaa kanien kuulumisia.

Ei muutkun että toivottavasti tykkäsitte postauksesta ja kertokaa toki mielipiteenne, ja olisi myös kiva kuulla miten teidän mielestä meillä on lähtenyt käyntiin. :)
 

4 kommenttia:

  1. teillä on lähtenyt tosi hyvin yhteistyö rullaamaan! Ihana pari ja söpö poni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ja todellakin! kiitän vielä kerran ja Vikke on söpö ♥

      Poista
  2. Ratsastat hyvin ❤ ja toi heppa on söpö:3 en jaksa säätää noitte googletilienkaa nii laitan anonyyminä :D mut siis oon sen annika xD

    VastaaPoista